was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Cathelijn

By 30 juli 2019Bemanning, IFKS

Mijn naam is Cathelijn, 32 jaar lentes jong en wonend in De Bilt. Ik ben dierenarts voor gezelschapsdieren, dat wil zeggen honden / katten / konijnen en ja, helaas dus ook hamsters. Ik werk parttime in de praktijk, de overige tijd maak ik online nascholingsmateriaal (artikelen en cursussen) voor dierenartsen en assistenten.

Ik ben nogal een actief typje (geloof dat ik dat niet geheim heb kunnen houden voor het team: bodycombat / bodypump / yoga / bergbeklimmen / wielrennen / tennis / paardrijden. Toch jammer dat er niet meer dan 24 uur in een dag zitten.

Ik vaar sinds 2016 mee op de Doeke. Tijdens mijn studententijd in Utrecht was ik heel actief op de studentenzeilvereniging Histos en was ik iedere 2-3 weken wel een weekend op het water te vinden op een valk of kajuitjacht. Toen ik bij Histos stopte wilde ik heel graag blijven zeilen (vaker dan 1-2x per jaar een weekendje met vrienden). Dat heb ik gedaan door les te gaan geven op kajuitjachten, maar ik miste toch een paar essentiële zaken: Friesland, een teamgevoel, het zelf lekker actief bezig zijn en het wedstrijdelement. Mijn antwoord op de vraag van Angela of ik interesse had om aan te sluiten bij de Doeke was dan ook direct een volmondig JA!

Ik heb afgelopen jaren met veel plezier de fok bemand – die plaats voelt dan ook nog steeds heel vertrouwd. Onvergetelijk moment vond ik de keer tijdens de IFKS dat we het IJsselmeer op gingen en de golven en wind ongelooflijk fors waren (randje of het door kon gaan) → dat was snorkelen op het voordek. Machtig mooi!

Dit jaar sta ik voor het eerst op de grootschoot, samen met Marcel en Ben. Ik moest even wennen, maar na een paar lekkere trainingen heb ik mijn draai daar helemaal gevonden! Gaaf om het schip eens vanaf een andere plaats te bekijken en zo ook meteen wat van de wedstrijdstrategie mee te krijgen!

De vele trainingen en uiteraard ook het nieuwe grootzeil geven zowel de boot als het team een nieuwe boost. Op naar het linker rijtje!