was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Ik ben Sam en ben op het moment bezig met mijn master scheikunde aan de universiteit Utrecht.

Ik woon dus ook, net als een groot deel van het team, in Utrecht. Daar ben ik actief bij de studentenzeilvereniging Histos, waar ik onze sociëteit onderhoud, af en toe nog kook voor de vereniging en mensen leer platbodemzeilen.

Dit is mijn 3e jaar bij de Doeke van Martena. Ik ben begonnen met meezeilen omdat ik heel veel instructie gedaan heb op de platbodem en een paar studentenwedstrijden heb meegevaren. Ik vond dat ook heel leuk. De Doeke van Martena kwam toen voorbij en dit was voor mij een mooie manier om dit door te zetten. Ik zeil nog steeds mee, omdat ik het leuk vind hoe we met het kleinste bootje uit de vloot elk jaar toch nog een prima resultaat kunnen halen en ik leer heel veel van mijn teamgenoten.

Ik zit als uitkijk op de punt. Dat betekend dat ik aan de schipper door geef wat ik vind van onze koers en mee kijk naar boten en tonnen die we eventueel tegen komen op het water.

Ik denk dat het mooiste moment vorig jaar tijdens Skûtsjesilen Langwar was. We waren allemaal een beetje brak en niemand had echt zin in de wedstrijd, maar na wat motivatie hebben we die dag fantastisch gevaren en werden we pas de laatste 300 meter ingehaald waardoor we uiteindelijk net niet eerste maar tweede werden.

Met de hoeveelheid (nieuwe) boten in de kleine-a durf ik niet helemaal te voorspellen waar we gaan eindigen dit jaar. Maar we zijn er vrij goed in om als 10 te eindigen. Met het nieuwe grootzeil kan dat nog wel net linkerrijtje worden.