was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Ik ben Ruben Godschalk, 31 jaar. Ik kom uit Utrecht en in het dagelijks leven geef ik Nederlands op het vmbo en mbo. Daarnaast geef ik in het seizoen elke dinsdagavond zeilles in de Laser.

Dit is het derde seizoen dat ik mee mag varen op de Doeke van Martena. Een groot deel van ons team ken ik uit mijn studententijd. Met hen zat ik bij Histos. Daar ben ik voor het eerst mee geweest op een skûtsje. Toen ben ik een paar jaar geleden door Hans gevraagd of ik niet ook mee wilde op de Doeke en zodoende vaar ik nu mee.

De reden dat ik elk jaar weer met veel plezier mee vaar is omdat ik het wedstrijdzeilen met de Doeke briljant vindt. Je merkt dat de Doeke als kleinste bootje een hoge gunfactor heeft. Daarnaast vind ik dat we een heel gezellig team hebben en dat er vaak een ontspannen sfeer is.

Er zijn veel mooie  momenten met de Doeke. Ik weet nog goed hoe er bij mijn eerste IFKS-wedstrijd op Hindeloopen meteen een dikke windkracht 5/6 stond. Dat was wel een mooie start. Maar het mooiste moment was denk ik afgelopen Slach om Heech, dat we de eerste dag met het nieuwe zeil gelijk 3 keer vierde zijn geworden. Ik denk niet dat we ooit eerder zo goed geëindigd zijn. Dit jaar eindigen wij sowieso in het linkerrijtje. Met dit nieuwe zeil kunnen we heel goed meekomen en het ook de snellere schepen lastig maken.

Leave a Reply