was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Andreas Witvoet, ik woon in Gorredijk en in het dagelijks leven werk ik als chauffeur bij ThermoNoord in Gorredijk. Dat is een technische groothandel. Naast het zeilen en werken ben ik nog jeugdtrainer bij VV Akkrum waar ik de jeugd train in de leeftijdscategorie van 11-12 jaar.

Ik ben dit jaar bij de Doeke van Martena gekomen. Vorig jaar ben ik begonnen met skûtsjesilen bij “De Jonge Trijntje” uit drachten, dat is een skûtsje wat niet mee doet met wedstrijden van de IFKS maar vooral met ploegjes het water op gaat.

Dit jaar kreeg ik de kans om mee te trainen met het wedstrijdteam van de Doeke van Martena. Dit beviel aan twee kanten zo goed dat ik direct mee mocht met de Slach om Heech en nu dus ook met de IFKS. Voor mij gaat dit jaar een hele belevenis zijn, maar ik heb er heel veel zin in!

Tijdens de wedstrijden kun je mij vinden op stuurboordzwaard. De schipper heeft mij deze mooie plaats gegeven omdat ik Frank mag vervangen die dit jaar niet mee zeilt vanwege de komst van een kleine!

Omdat ik dit jaar voor het eerst met de IFKS mee doe heb ik geen mooie momenten van de afgelopen jaren. Maar de Slach om Heech was voor mij al een hele belevenis. Op de eerste dag konden we mooi meekomen met de andere skûtsjes en werden we 3x 4e. Ik ben wel een beetje competitef ingesteld dus dan is het wel leuk als je niet bij de laatsten eindigt.

Ik heb geen verwachtingen, maar ik hoop gewoon dat het goed gaat en dat we mooi mee kunnen doen. Hopelijk doet het nieuwe grotere zeil wonderen en kunnen we verrassende dingen gaan doen tijdens de wedstrijden. Gewoon als team alles geven en kijken waar je eindigt. Wanneer jij jezelf achteraf niks kunt verwijten dan heb je al het mogelijke gedaan toch? We gaan het zien. In ieder geval ga ik heel erg genieten!

Leave a Reply