was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Ik ben Simon, ik woon in Utrecht en in het dagelijks leven werk ik als adviseur rondom allerlei onderwerpen die met de rivier te maken hebben.

Dit is mijn vierde seizoen aan boord van de Doeke. 7 jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met het varen op skûtsjes binnen de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos. Vanaf het begin vond ik dit al machtig mooi en wat is er nou mooier dan wedstrijden varen op deze geweldige schepen?!

Ik beman het voorste deel van het middendek, waar ik me bezighoud met de trim van de zeilen middels de lier, de onderlijkstrekker en de halstalie.

Mijn letterlijke hoogtepunt was toch wel het omklussen van de blokken in de mast tijdens het optuigen dit voorseizoen. De mast kon niet worden gestreken, dus toen moest er een vrijwilliger naar boven ?

De eindstand van de Slach om Heech geeft hoop, dus het linker rijtje moet haalbaar zijn.

Leave a Reply