was successfully added to your cart.

Winkelwagen

Mijn naam is Jan-Willem Knippels, 34 jaar, Sinds 3 maanden vader van Otis en woonachtig in Utrecht (maar oorspronkelijk een Brabander ;-)) In het dagelijks leven ben ik als International Development Consultant werkzaam binnen verschillende projecten in onder andere Zuid Afrika, Tanzania, Ghana en Zuid Sudan.

Ik vaar sinds 2016 mee op de Doeke. Daarvoor was ik ook al regelmatig op skûtsjes te vinden tijdens weekenden met de Utrechtse studentenzeilvereniging Histos. Om samen met een team van vrienden de strijd aan te gaan met de rest van de IFKS vloot is heerlijk. En hoewel de Doeke natuurlijk niet het snelste schip is van de vloot, maar wel de kleinste, proberen we er het hoogst haalbare uit te slepen. Iedereen geeft 100% tijdens het zeilen en als team zijn we steeds bezig onszelf te verbeteren en uit te dagen.  Gezelligheid is voor mij het belangrijkste, maar de ervaring leert dat na een goede prestatie het veel gezelliger is!

Waar je mij vindt op de Doeke van Martena? “Ik zal dit jaar hand en spandiensten verlenen op het voordek.”

Niet mooi maar toch. Vorig jaar was ik bezig met het inruimen van de volgboot op de vrijdagavond voor de IFKS. Ik liep met een tray bier naar binnen en gleed toen van de onderste traptrede. Middenvoetsbeentje gebroken. Dus voor mij was de IFKS over voordat hij was begonnen. Wel nog gewoon de hele week in Friesland gebleven en ook vanaf de kant is de IFKS een hele belevenis! Al ben ik blij dit jaar gewoon weer aan boord te zitten!

Wij vroegen Jan-Willem nog even waar de Doeke gaat eindigen. “Links! (al zijn dan misschien niet beide rijtjes even lang)”

Leave a Reply