was successfully added to your cart.

Winkelmand

Ik ben Angela, 34 jaar en ik woon in Utrecht. Sinds drie maanden ben ik moeder van Otis. Daarnaast geef ik in het dagelijks leven advies over het meten van resultaten van ontwikkelingsprojecten.

Ik vaar al mee aan boord van de Doeke sinds 2016. Ik ben begonnen met skûtsjesilen bij de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos, samen met de meesten van ons team. We zochten een manier om dit te blijven doen en toen kwam de Doeke op ons pad. Het leuke aan skûtsjesilen vind ik het teamaspect; er met elkaar voor zorgen dat het schip goed (of eigenlijk steeds beter) vaart. Ik vind het echt heerlijk!: wind door mijn haren, water in mijn schoenen en pijn in mijn armen, en dan na de wedstrijd een lekker biertje drinken!

Dit jaar vaar ik helaas niet mee met de IFKS. Ik ben afgelopen april bevallen, en ik ben bang dat mijn lichaam de zware arbeid nog niet aan kan. Ik ben heel slecht in ‘niets doen’, dus om mezelf te beschermen blijf ik aan de wal. Wel zorg ik achter de schermen voor de financiën van het wedstrijdteam, en kom ik ze uiteraard aanmoedigen!

We hebben twee keer meegedaan met de Turfrace, een langebaan wedstrijd. De eerste keer hadden we nauwelijks getraind, was het windkracht ‘veel te veel’, en gingen wij echt op overlevingsstand. Het was leuk om te zien dat het de tweede keer al een stuk soepeler ging. Het leukste is dat ik tijdens het jagen (op de kant lopen en met een lijn de boot voorttrekken) de hele tijd hoorde “hè, dat is een vrouw!” Je valt toch wel op tussen alle mannen. Met het nieuwe zeil en een nieuwe taakverdeling aan boord wordt het wel eens tijd voor het linker rijtje.

Leave a Reply