was successfully added to your cart.

Winkelmand

Mijn naam is Roderik von Meyenfeldt, woon in Utrecht en al mijn hele leven op het water te vinden. Het zeilen zit in de familie dus dat is er met de paplepel ingegoten. Begonnen in een optimist en later bij Histos diverse opleidingstrajecten gevolgd om les te mogen geven waaronder ook op het prachtige skûtsje. In het dagelijkse leven ben ik Property Manager Benelux bij Prologis en daarmee verantwoordelijk voor een vastgoedportefeuille in zuid Nederland en Belgie.

Ik vaar dit jaar voor de vierde keer mee op de Doeke met als voornaamste reden de gezelligheid die het team biedt gecombineerd met de gedrevenheid in het zeilen. Ook al varen we niet altijd vooraan, we proberen elke keer weer het beste in onszelf naar boven te halen. Dat vindt ik gaaf om te zien!

Ik zit naast de schipper als adviseur, althans probeer daar te zitten. Het achterdek is klein en ik beweeg mij soms nog weleens over de boot, dat zorgt ervoor dat ik nogal eens rare manoeuvres uit moet halen. Als adviseur ben ik de ogen buiten de boot en probeer ik tactisch de juiste beslissingen te nemen tijdens de wedstrijd. Een uitdagende klus aangezien je vaak van te voren niet weet wat de uitkomst van je beslissing gaat zijn.

Ik heb daar even over moeten nadenken, want er zijn zoveel mooie momenten die ik met de Doeke heb beleefd. Twee zijn mij het meeste bijgebleven. Sloten, IFKS 2018, een wedstrijd met weinig wind, na een lastige start lukt het ons om beetje bij beetje meer naar voren in het veld te varen, bij een benedenwindse boeironding lukte het om in een keer drie skûtsjes in te halen die met elkaar aan het duelleren waren. Het andere mooiste moment is toch wel de Slach om Heech dit jaar. Eerste wedstrijd van het seizoen, op nieuwe posities, nieuw grootzeil en gelijk drie keer 4e!

Op de vraag waar de Doeke dit jaar eindigt zei Roderik: “Linkerrijtje uiteraard! We gaan voor het maximaal haalbare wat mij betreft!”

Leave a Reply