was successfully added to your cart.

Winkelwagen

De Fluessen 2019

By 12 augustus 2019Nieuws

De Fluessen 2019

 

Zondag 11 augustus -Na het aflassen van de eerste wedstrijd op Hindeloopen i.v.m. te veel wind (zomerstorm) ging de IFKS zondag 11 augustus dan echt van start op de fluessen. Vanwege de golfslag op het ijsselmeer was de wedstrijd van zondag verplaatst.

 

Bij het inzeilen bleek al snel dat er toch wel veel wind stond. De keuze voor 1 rif bleek niet voldoende. Na een 2e rif en een kleine fok ging het beter. In aanloop naar de start trok de wind nog even aan en voeren sommige schepen met de giek in het water. De helft van de vloot deed  niet mee of haakte halverwege af.

 

Na een redelijke start waarbij we onze eigen ruimte pakte hadden we het schip goed onder controle. Bij de slag naar de boven boei konden we mooi koers houden en de boei met een opschieten halen. De andere boten moesten om ons heen en kwamen met elkaar in de strijd. Wij konden mooi vrij wegdraaien en lagen 5e.

 

In het volgende rak pakte we nog een plekje en lagen we zelfs 4de. De wind bleef goed aan en de krachten vloeide toch wat weg waardoor we wat slordiger werden en 4 plekken verloren. Uiteindelijk als 8e over de finish wat een prima resultaat is voor de Doeke.

 

Daarna moesten we naar de keuring waar bleek dat we de borging van het roer miste. Uiteindelijk 18 punten gekregen helaas.

 

Al met al kijken we terug op een geslaagde wedstrijd waarbij we het schip met veel wind goed onder controle hadden. Jammer van de punten maar morgen beter. Sfeer bij het team zit er goed in!, aldus de bemanning van de Doeke. Morgen zeilen wij in Heeg.

Leave a Reply